Studentenhaver

€3.65€13.49

Selectie wissen
Vergelijk
SKU:Niet beschikbaar.
Category:
Productbeschrijving

Studentenhaver van Badiss Foods bevat een mix van 3 soorten rozijnen, cashew noten, pecannoten, amandelen en hazelnoten. De noten in deze mix zijn gebrand en ongezouten. Studentenhaver heeft zijn naam te danken aan de groepen ‘ vaganten’  die in de middeleeuwen ronddoolden. Deze groep, die vaak een konvooi vormden in verband met de veiligheid, bestond voornamelijk uit artiesten, geestelijken- en ambachtslieden in opleiding. Het eten in een herberg was relatief duur toentertijd en in deze voedzame mix van noten en rozijnen vonden zij een uitstekende bron van glucose en vetten. Studentenhaver hoeft niet gekookt te worden en is vrij licht van gewicht, ideaal dus voor de lange tochten die hen te wachten stond.

Voedingswaarde

Studentenhaver is rijk aan mineralen, zoals: kalium, calcium, natrium, ijzer en magnesium. Daarnaast bevat het veel eiwitten, koolhydraten en onverzadigde vetten. 

 

 

Ingrediënten: Rozijnen licht, rozijnen donker (ongezwaveld), cashewnoten, pecannoten, amandelen, hazelnoten, archideolie, conserveermiddel E220 0,2%, zonnebloemolie 0,2%.

Allergenen informatie: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda’s en sesam.

Extra informatie
Gewicht

250 gram, 500 gram, 1 kg

Reviews
Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Studentenhaver”